Voorjaarsbloemen

De lente is aangebroken! Officieel nog niet natuurlijk, maar wel volgens de natuur, die door het te warme weer anderhalve maand voorloopt op schema. Overal komen krokussen, sneeuwklokjes, narcissen en andere voorjaarsplanten uit de grond. Eigenlijk veel te vroeg, maar wel erg mooi! Vooral wanneer het bijna-lentezonnetje op hun prachtige bloemen schijnt! De eerste twee foto’s van krokussen uit mijn eigen tuin heb ik vorige week zondag gemaakt. Ik moest die dag vroeg weg, maar 5 minuten voor ik vertrok, zag ik in de tuin de paarse krokussen staan, schitterend in het zonlicht. Ik ben toen nog heel snel even naar buiten gerend met mijn camera en kon nog net een paar plaatjes schieten. De druppeltjes die op alle planten zaten, zorgden voor een mooie achtergrond.

Krokussen met dauw
De mooie paarse krokussen in mijn tuin
Krokussen met dauw 2
Dezelfde bloemen vanuit een andere hoek

Voor de volgende twee foto’s was mijn tijd ook beperkt, deze heb ik onderweg naar school gemaakt. Het had die ochtend geregend, maar na regen komt zonneschijn! Ik wist dat er langs mijn fietsroute een mooi groepje sneeuwklokjes stond en dit was mijn kans om daar iets mee te doen!

Sneeuwklokjes na regen
De sneeuwwitte sneeuwklokjes met druppels in het zonnetje
Sneeuwklokjes na regen 2
Deze sneeuwklokjes hadden hun bloemen nog niet geopend

Dit bericht heeft weer een onderwerp dat eigenlijk niet zoveel met de naam van mijn website te maken heeft. Maar als de lente écht aanbreekt, zullen jullie nog wel zien waarom ik hem “insectenfotografie” genoemd heb… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *