Tijd voor de paddenstoelen!

Ik zal even beginnen met een algemene mededeling: in mijn allereerste bericht had ik gezegd dat ik van plan was om tenminste één keer per week een nieuw blogbericht te plaatsen op mijn website. Wanneer in de lente en de zomer alle planten bloeien en alle dieren actief zijn, zal me dat ook zeker lukken. Maar nu de zomer op zijn eind loopt en overgaat in de herfst denk ik dat het lastig wordt om me daaraan te houden. Want hoewel ik paddenstoelen ook erg leuk vind, denk ik niet dat het me gaat lukken om daar de komende maanden elke week mooie foto’s van te maken en interessante verhalen over te schrijven. Maar ja, genoeg daarover, hier komt het bericht!

Er is veel regen gevallen de afgelopen weken. Voor ons misschien niet zo leuk, maar andere organismen zijn er wel blij mee: door al de regen schieten de paddenstoelen als, tja… paddenstoelen uit de grond. Ze zijn er overal in vele soorten en maten, dus waar je ook heen gaat, je komt bijna altijd wel wat moois tegen! Zo kwam ik vanmiddag een hele grote groep paddenstoelen tegen. Ik weet er niet al te veel vanaf, dus een soortnaam weet ik niet, maar dat heeft me er natuurlijk niet van weerhouden om ze op de foto te zetten! Onderstaand mijn eerste paddenstoelenfoto’s van 2015.

Grote groep paddenstoelen vanaf de zijkant
De paddenstoelen vanaf de zijkant gezien
Grote groep paddenstoelen van bovenaf
… en van bovenaf

Hopelijk kan ik jullie hier ook mee vermaken de komende tijd. Nu er (bijna) geen insecten te vinden zijn, moet ik het maar even op een andere manier doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.