SNEEEEEEEEEEEEEUW!!!

Eindelijk is het zover! Dat waar ik al zo lang op zat te wachten is gearriveerd! Sneeuw! Ik werd vanochtend wakker, keek naar buiten, zag dat er sneeuw lag, ben meteen uit bed gesprongen, heb kort gedoucht, heb me aangekleed, heb nog even snel een broodje gegeten en ben op pad gegaan naar het Rechterense Veld! Het is daar het hele jaar heerlijk om in het bos te lopen, maar wanneer het er doodstil is in de winter en er sneeuw ligt, is het daar nog extra bijzonder! Gelukkig had ik mijn groothoeklens nog net voordat ik van huis wegging in mijn tas gegooid, want ik zag meteen al een omgevallen boom liggen en het licht was prachtig. Mijn eerste foto heb ik recht tegen de zon in gemaakt. Links zijn de wortels van de omgevallen boom te zien. Doordat alles bedekt is met sneeuw straalt de kou bijna van de foto af!

Omgevallen boom met sneeuw
Mijn eerste sneeuwlandschap in een paar jaar tijd!

Daarna heb ik de boom nog vanuit een andere hoek gefotografeerd, nu zijn ook alle takken te zien.

Omgevallen boom met sneeuw 2
De hele boom is met sneeuw bedekt, van de wortels tot de top!

Daarna ben ik naar de plek gegaan waar mijn libellenvriend, die de afgelopen 2 berichten domineerde, aan een takje hing. Maar toen ik daar aankwam, ontdekte ik iets afschuwelijks: de bruine winterjuffer hing er niet meer! Het was te koud voor dat beest om te vliegen en hij kon hoogstens een klein stukje verplaatst zijn, maar op de hele struik was geen libel te bekennen… In mijn vorige bericht vertelde ik dat hij met zijn kop zat vastgevroren aan de tak, waarschijnlijk is dat hem fataal geworden… Uit respect voor mijn vriend wil ik graag een minuut van stilte houden.

Sorry dat was echt even nodig. Maar toen moest ik dus op zoek naar een nieuwe winterjuffer. Mijn moeder, die er ook bij was, en ik hebben een hele tijd gezocht. Uiteindelijk hadden we er 3 gevonden, maar die hingen stuk voor stuk tussen sneeuwloze takken ver boven de grond. Dus daar kon ik niks mee… Uiteindelijk hebben we het maar opgegeven en zijn we nog even door het bos gaan wandelen, omdat ik daar nog een plek wist waar ik ze ook wel eens had gezien, een paar jaar geleden. Wonder boven wonder had mijn moeder er al gauw 2 ontdekt, die vlakbij elkaar hingen, bijna met hun kont in de sneeuw! Toen kon ik dus weer aan de slag…

Bruine winterjuffers in de sneeuw
Als eerste een tegenlichtfoto met beide libellen

Vervolgens heb ik van eentje nog een gewone foto genomen, met meer sneeuw dan ik ooit had durven hopen! Ik beloof dat ik hierna voorlopig zal stoppen met al die foto’s van bruine winterjuffers (tenzij er deze winter nog uitzonderlijke weersomstandigheden komen natuurlijk!), ik kan me zo voorstellen dat jullie ze een beetje zat beginnen te worden. Maar ja, insecten fotograferen is nou eenmaal wat ik het liefste doe!

Bruine winterjuffer in de sneeuw
De bruine winterjuffer in de sneeuw

Op de terugweg kwamen we nóg iets tegen wat je niet elke dag ziet: bramen in de sneeuw! Dus konden alle spullen weer uitgepakt worden en werd alles weer opgesteld. Maar zeg nou zelf, ziet dit er niet ongelofelijk leuk uit?

Bramen met sneeuw
Bramen… in de sneeuw?!

Als laatste nog snel even een close-up van de mooiste braam die er hing.

Braam met sneeuw
De mooiste braam met sneeuw

Hiermee heb ik weer een paar van mijn fotografische winterwensen van 2016 vervuld. Nu maar hopen dat we dit jaar ook nog een keer kunnen schaatsen, lijkt me ook wel weer eens leuk!

7 thoughts on “SNEEEEEEEEEEEEEUW!!!

 • 17 januari 2016 at 19:29
  Permalink

  Prachtig! Ook die bramen, echt mooi!

  Reply
 • 17 januari 2016 at 19:36
  Permalink

  Je hebt gelijk Quinten, de natuur is prachtig wanneer er sneeuw ligt

  Reply
 • 17 januari 2016 at 19:48
  Permalink

  Jullie hebben weer een heerlijk uitje gehad met dit mooie weer en prachtige foto’s kunnen maken in de sneeuw. Ziet er weer fantastisch uit hoor Quinten.

  Reply
 • 17 januari 2016 at 20:01
  Permalink

  Toen ik vanmorgen de sneeuw zag, verheugde ik me al op een bericht van je. Dat is er vlot gekomen en het enthousiasme is voelbaar! Zelf ben ik ook met mijn camera op pad gegaan (analoog) en had bijna eenzelfde foto gemaakt van een omgevallen boom. Sneeuw verandert de omgeving echt heel veel. Geniet nog even van deze weersomstandigheden zolang het kan!

  Reply
  • 17 januari 2016 at 21:18
   Permalink

   Bedankt voor de enthousiaste reactie! Ben zelf ook van plan om binnenkort een keer analoog te fotograferen, ben benieuwd hoe dat is!

   Reply
   • 26 januari 2016 at 13:16
    Permalink

    Ik denk dat je het heel mooi zult vinden 🙂 Je moet wel meer geduld hebben om het resultaat te zien, uiteraard.

    Reply
 • 17 januari 2016 at 20:04
  Permalink

  Heerlijk weer vandaag! Quinten je hebt weer prachtige foto’s gemaakt!!!

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.