Planten vanuit een onverwachte hoek

Even een kort berichtje tussendoor met een paar planten die ik vanuit een onverwachte hoek heb gefotografeerd. Het is weer eens wat anders, ik vind de foto’s best leuk geworden!

Als eerste een jong heideplantje uit het Rechterense Veld. Op zich niet zo bijzonder, maar als je ook de rest van de foto bekijkt, zie je waarom ik hem er toch bij heb gedaan: het plantje bevond zich onder het ijs! Het had die nacht gevroren, waardoor er op de plassen tussen de heideplanten een laagje ijs was ontstaan. Maar ik was pas aan het eind van de middag op de heide en het water onder het ijs was inmiddels in de grond verdwenen, waardoor de kleine heideplantjes zichtbaar waren. Niet iets wat je elke dag tegenkomt! Het vertroebelde zonlicht en de druppel die aan het smeltende ijs hangt, geven de foto een bijzondere sfeer!

Jong heideplantje onder het ijs
Het heideplantje onder het ijs

Als tweede nog een foto van wat narcissen die ik vandaag heb gemaakt. Deze foto had ik al een tijdje in mijn hoofd en vandaag heb ik hem eindelijk gemaakt. Ik had er twee dingen voor nodig: een mooie blauwe lucht en een spiegel. Het idee was om de spiegel naast de narcissen op de grond te leggen, precies zó, dat ik met mijn camera schuin naar beneden gericht het spiegelbeeld kon fotograferen van de narcissen met in de achtergrond de berk waar de bloemen onder staan. Als ik mijn camera op de grond had gelegd met de lens naar boven gericht, had ik dit effect niet kunnen bereiken. De narcissen zouden dan te dicht boven de lens hangen en de boom in de achtergrond zou daardoor nog veel onscherper en onherkenbaarder zijn. De totaal verschillende kleuren zorgen ervoor dat ik deze foto best leuk geworden vind!

Narcissen onder een berk
De narcissen van onderaf gefotografeerd

Zo, genoeg bloemen voor de komende tijd! In de berichten hierna komen de insecten weer aan de beurt!

One thought on “Planten vanuit een onverwachte hoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.