Natuur in close-up

Alles in de natuur wordt veel mooier als je er van heel dichtbij naar kijkt. Of in ieder geval sommige dingen. Zo zag ik tijdens een wandeling een blad van ridderzuring. Van veraf was er niet zoveel aan, maar toch zag ik een mogelijkheid voor een mooie foto. Toen ik het blad van dichtbij ging bekijken, zag ik hoe mooi het eigenlijk was. Groen, geel, rood, bruin, alle herfstkleuren waren vertegenwoordigd in prachtige patronen!

Blad ridderzuring close-up
Close-up van een blad van ridderzuring

Even verderop zag ik een klein koolwitje, een van de meest algemene vlinders van Nederland, dood in het gras liggen. Eerst liep ik er voorbij, zonder na te denken over een eventuele foto. Een minuut later keerde ik om. Ik had al een close-up van een plant gemaakt, dus waarom niet van een dode vlinder? Als ik maar dichtbij genoeg kom, is het helemaal niet te zien dat hij dood is! Gelukkig kon ik de vlinder na even zoeken weer terugvinden. Nadat ik mijn camera op het statief had geïnstalleerd, begon ik met fotograferen. Op de eerste foto zijn alle schubben en druppeltjes op de vleugel te zien!

Vleugel klein koolwitje close-up
Close-up van een vleugel van een klein koolwitje

Daarna heb ik hem voorzichtig omgedraaid. Aan de andere kant van de vlinder was de kenmerkende zwarte vlek nog zichtbaar op de vleugel. Ook op deze foto zijn alle details weer goed te zien!

Vleugel klein koolwitje close-up 2
Nog een close-up van de andere kant

Wie had er ooit kunnen denken dat een dode vlinder zo fotogeniek kon zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.