Mijn “levensgevaarlijke” huisspin

Zoals ik in een aantal eerdere berichten ook al zei, is er op dit moment niet zo veel te vinden buiten. Daarom besloot ik dat ik de foto’s voor dit bericht eens ergens anders wilde maken: binnen, in mijn eigen slaapkamer! Mijn slaapkamer is namelijk net een dierentuin. Ik heb er 3 ratten, 3 miljoenpoten en 2 verschillende soorten vogelspinnen. Deze keer heb ik me gefocust op één van die vogelspinnen om de naam ven mijn website weer eens eer aan te doen. Oké, spinnen zijn dan wel geen insecten, maar het scheelt niet veel! De spin die ik gefotografeerd heb is Rosa, een Chileense vogelspin (Grammostola rosea). Aurea, mijn andere vogelspin (een Grammostola pulchripes, deze soort heeft geen Nederlandse naam), was op dat moment aan het vervellen, wat voor die beesten erg stressvol is. Ik laat haar dus maar even met rust, tot ze weer wat beter “in haar vel” zit. Rosa is een erg rustig beest en ze heeft me nog nooit aangevallen. Erg giftig is ze ook niet, ze is ongeveer even gevaarlijk als een wesp. Maar voor haar voedsel, krekels, is ze levensgevaarlijk! Wanneer ze trek heeft, springt ze er meteen bovenop wanneer er een in de buurt komt! Als de krekel dan aan haar tanden geregen is, wordt die langzaam leeggezogen. De spin zit dan doodstil. Hoewel ik door het slechte licht in mijn kamer sluitertijden van 30 seconden kreeg, heb ik toch haarscherpe foto’s kunnen maken. De eerste foto is van voren genomen, door het plexiglas heen. Het contrast van de foto is hierdoor helaas wat minder.

Rosa met krekel
Rosa vanaf de voorkant gefotografeerd met een krekel aan haar tanden

Daarna heb ik het luikje aan de bovenkant van het hok opengemaakt. Door mijn statief in een extreem ongemakkelijke positie te plaatsen, kreeg ik het voor elkaar om de lens door de opening van de bak te steken en Rosa van bovenaf te fotograferen. Op deze foto is te zien hoe mooi ze gekleurd is.

Rosa van bovenaf
Rosa van bovenaf gefotografeerd

Hoewel Rosa er volgens velen eng uit ziet, is ze een echte knuffelspin. Zo zie je maar weer dat je niet altijd op het uiterlijk af moet gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.