Lopen over water?

Het is vandaag precies 2 weken geleden dat ik mijn laatste bericht heb geplaatst. In de tussentijd heb ik het druk gehad op school en ben ik ziek geweest. In deze tijd is er wel een leuk artikel over mij verschenen op de website van Groen Gebogen, waar vele verhalen staan over “groene” Dalfsenaren. Nu ben ik eindelijk wereldberoemd in Dalfsen! Klik hier om het stukje te lezen en de website te bekijken! Omdat het vandaag zulk mooi weer was en ik me weer redelijk fit voelde, ben ik er maar weer eens op uit gegaan. Ik besloot niet te ver weg te gaan, naar mijn favoriete gebied in de omgeving van Dalfsen: het Rechterense Veld. Over dit mooie door bos omringde heideveld heb ik een tijdje geleden ook al wat geschreven toen de hei nog in bloei stond. Vandaag was alles er dor en bruin en er was weinig leven te bekennen. Het eerste mooie wat ik tegenkwam was bij een vennetje, waar het zonlicht zorgde voor een prachtige weerspiegeling van groene naaldbomen. Ik heb scherpgesteld op de grassprieten die uit het water steken, waardoor de achtergrond vervaagt. De kringen in het water (rechtsonder) zorgen voor een beetje beweging in de foto.

Weerspiegeling in vennetje
De weerspiegeling in het vennetje

Verder was er bij dit vennetje niet zo veel te beleven, maar gelukkig is er nog een tweede. Daar zag ik wel iets interessants: een spin met een bijzondere eigenschap, hij liep namelijk over water! Bij spinnen is dit echter niet eens zo bijzonder, er zijn veel soorten die dit kunnen, maar toch is het leuk om te zien!

Spin op het water
De spin die over water liep

Toen ik klaar was met de spin, is er een wonder geschied: ik zag een vlinder! Oké, het was misschien een microvlinder, maar nog steeds is het leuk om er weer eens een tegen te komen. Microvlinders zijn lastig te determineren, dus helaas kan ik geen soortnaam noemen. Ik heb er een close-up van gemaakt, kijk eens hoe prachtig die kleuren zijn! En dan te bedenken dat dit beestje minder dan een centimeter groot is!

Microvlinder op de hei
Het mooie microvlindertje op een takje van de hei

Tenslotte heb ik het mooie licht gebruikt om nogmaals een landschapsfoto te maken, met tegenlicht. Ik heb mijn camera laag in het gras gezet tussen de bomen, en door een groothoeklens te gebruiken, heb ik toch de hele bomen vast kunnen leggen.

Tegenlicht in het Rechterense Veld
Landschap in het Rechterense Veld

Het blijft een beetje behelpen in deze tijd van het jaar, maar natuurlijk probeer ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de natuur!

One thought on “Lopen over water?

  • 5 december 2015 at 00:12
    Permalink

    Je weet toch in ieder jaargetijde weer mooie foto’s te maken !

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.