Hei in bloei!

Rond deze tijd van het jaar kun je schitterende wandelingen maken op de heide, die staat nu namelijk vol in bloei! En wat is het dan heerlijk om door die mooie paarse velden te lopen! Daarom ben ik vanmiddag naar het Rechterense Veld gegaan, waar ik als eerste geprobeerd heb om het hele landschap goed op de foto te krijgen, tussen twee bomen door om het beeld wat speelser te maken.

De hei staat in bloei!
De hei staat in bloei!

Omdat landschappen nou niet bepaald mijn ding zijn, ben ik de bloeiende hei daarna anders gaan fotograferen, op een manier die mij veel meer aanspreekt: van dichtbij. Hiervoor moest ik eerst een paar geschikte onderwerpen vinden, dat leek me wat mooier dan wanneer ik alleen de hei op de foto zou zetten. Gelukkig waren er genoeg leuke insecten te vinden die het beeld wat spannender zouden maken.

Klein geaderd witje op de hei 2
Een klein geaderd witje op de hei
Klein geaderd witje op de hei
Dezelfde vlinder, nu van voren gefotografeerd

Daarna vond ik een typische vlinder van de hei: het heideblauwtje, een schitterende vlinder die helaas beperkt is tot heidevelden, omdat de rupsen alleen die planten eten. Omdat de vliegtijd van de heideblauwtjes inmiddels bijna op zijn eind loopt, kon ik eerst alleen maar een paar afgevlogen exemplaren vinden, maar gelukkig vond ik er één die er nog erg mooi uitzag.

Heideblauwtje op de hei
Eén van de mooiste vlinders van ons land: het heideblauwtje

De komende paar weken zal de hei nog mooi in bloei staan, ik raad jullie dus van harte aan om deze mooie gebieden zelf eens te gaan bezoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.